Κανόνες

κανόνες

Ο παιδικός σταθμός είναι μία μικρή κοινωνία, ο πρώτος χώρος κοινωνικοποίησης των παιδιών. Για την ομαλή του λειτουργία θα πρέπει να οργανώνεται μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κανόνων.
Για να μπορέσει το παιδί σας να εξοικειωθεί και να προσαρμοστεί γρήγορα στο νέο σχολικό περιβάλλον, χρειαζόμαστε και τη δική σας συνδρομή και βοήθεια αφού εσείς είστε και οι πρώτοι δάσκαλοι του παιδιού σας.

 • Προσέλευση παιδιών
  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 9. Η έγκαιρη προσέλευση των παιδιών βοηθάει στην ομαλή ενσωμάτωσή τους στην ομάδα και τους διδάσκει τη συνέπεια.
  Στον χώρο της τάξης το παιδί μπαίνει μόνο μαζί με την υπεύθυνη παιδαγωγό, καθώς η παρουσία γονλεων στην αίθουσα διδασκαλίας ενδέχεται να προκαλέσει αναστάτωση και να διακόψει την ροή του προγράμματος.
 • Αναχώρηση παιδιών
  Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πρέπει να μας υποδείξετε το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που είναι αρμόδια για την παραλαβή του παιδιού από το σχολείο.
  Σε περίπτωση που χρειαστεί να παραλάβει κάποιο άλλο πρόσωπο το παιδί απαιτείται κάθε φορά εντολή από τους γονείς, καθώς και η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του ατόμου.
 • Τσάντες
  Οι τσάντες των παιδιών καλό είναι ν' αντιστοιχούν στην ηλικία τους και να μην τα επιβαρύνουν. Μία μικρή τσάντα που περιέχει καθημερινά μια αλλαξιά (ρούχα – εσώρουχα) είναι η ιδανική επιλογή.
  Καλό θα ήταν να αποφεύγεται η παρουσία παιχνιδιών μέσα στην τσάντα. Το σχολείο έχει ήδη μεριμνήσει για το κατάλληλο παιδαγωγικό υλικό.
 • Ενδυμασία
  Για την προώθηση της αυτονομίας των παιδιών στο ντύσιμο και για την προστασία τους από μικροατυχήματα (κορδόνια, σκουλαρίκια, κρεμαστά κλπ.), συνίσταταιη επιλογή άνετων και ευκολοφόρετων ρούχων και υποδημάτων.
  Σας επισημαίνουμε ότι στο χώρο του σχολείου για λόγους υγιεινής, τα παιδιά θα πρέπει να φορούν καθαρά παντοφλάκια, τα οποία θα προορίζονται αποκλειστικά για τον χώρο του σχολείου.
 • Ασθένειες
  Σε περίπτωση που κάποιο παιδί αρρωστήσει, καλό είναι να προσπαθήσετε να εξαντλήσετε τα περιθώρια παραμονής του στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλετε στην δική του γρήγορη ανάρρωση και στην αποφυγή της μετάδοσης σε άλλα παιδιά.
 • Σχολική βιβλιοθήκη
  Σε κάθε τάξη λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη, η ομαλή λειτουργία της οποίας απαιτεί
  1. να τηρείτε τα χρονικά όρια δανεισμού των βιβλίων
  2. να διατηρείτε σε καλή κατάσταση τα βιβλία που δανείζεστε
  3. σε περίπτωση καταστροφής του βιβλίου, παρακαλούμε για την αντικατάστασή του
 • Επικοινωνία
  Η επικοινωνία γονέων – παιδαγωγών γίνεται σε προγραμματισμένες ομαδικές και ατομικές συναντήσεις καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς.
  Πέρα από αυτές τις συναντήσεις όμως, χρήσιμο είναι να επικοινωνήσετε με τις παιδαγωγούς προκειμένου να τις ενημερώσετε σχετικά με κάποιο γεγονός ή κάτι το οποίο σας απασχολεί.
  Η επικοινωνία αυτή όμως παρακαλούμε ν' αποφεύγεται κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος και συγκεκριμένα 09:00-13:00.
 • Δίδακτρα
  Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, τα δίδακτρα καταβάλλονται στο πρώτο 10ήμερο του μήνα.